Corona update 21 april 2020

24 april 2020


Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus iets versoepeld. Jeugd t/m 18 jaar mag onder voorwaarden sporten vanaf 29 april; de overige maatregelen zijn verlengd t/m 20 mei. Dat betekent dat verenigingen beperkt open mogen voor tennissen en lesgeven aan jeugd t/m 18 jaar. De voorjaarscompetitie wordt verplaatst naar het najaar en de KNLTB maakt scenario’s en toolkits voor het sporten in 1.5 meter samenleving.

Heel Nederland en ook de sportwereld is in de greep van het coronavirus. We houden ons aan de regels en zien dat het effect heeft. Om grip te houden op de verspreiding van het virus en de belasting van de zorg worden de meeste maatregelen verlengd en een aantal versoepeld. Daar houden we ons aan. Gezondheid staat voorop.

Dat sporten en bewegen gezond is weten we, zowel fysiek als mentaal. Dat hebben we juist nodig in deze tijd. Het is dus positief nieuws dat de jeugd t/m 18 jaar weer buiten mag sporten vanaf 29 april, daar zijn we blij mee. Bij het sporten voor jeugd in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar blijft de 1.5 meter afstand van toepassing, voor jeugd t/m 12 jaar niet. Voor senioren geldt dus helaas nog dat  tennissen en trainen niet mogelijk is.

Het scenario voor tennis voor jeugd t/m 18 jaar wordt uitgewerkt voor verenigingen, spelers en leraren met aandacht voor het park, de baan en de bal. Hierin neemt de KNLTB ook de adviezen en ideeën van verenigingen en leraren mee en toetsen ze de praktische haalbaarheid. Ook wordt een uitgebreide ‘toolkit’ ontwikkeld, zodat verenigingen en leraren snel en makkelijk kunnen opstarten binnen de geldende richtlijnen. De richtlijnen en uitvoering wordt nu eerst met NOC*NSF en de VSG afgestemd. Gemeenten maken hierover verder afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan. De richtlijnen en toolkit worden zo snel mogelijk aan verenigingen en leraren gestuurd, zodat zij de nodige voorbereidingen kunnen treffen.

In het kort

  • De lessen voor de jeugd tot 18 jaar worden in de week van 4 mei hervat (lessers worden hier door Smashing over geïnformeerd).
  • TC LEO wacht de uitgewerkte protocollen en de ‘toolkit’ van de KNLTB af, zal hier zijn eigen protocol op aanpassen en deze aan de gemeente voorleggen. Indien deze akkoord bevonden wordt, kunnen de lessen voor de jeugd hervat worden.
  • De competities worden verplaatst naar het najaar. Meer informatie over het verplaatsen van de competities volgt volgende week.
  • Voor senioren geldt dus helaas nog dat  tennissen en trainen niet mogelijk is. We hopen op uw begrip.
  • Meer informatie:https://www.knltb.nl/overig/al-het-nieuws-rondom-het-coronavirus/

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 12859668

Sportpark Bosweg

Bosweg 27
9919 TG Loppersum